Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Партийни реформи и парламентарен вот очакват Франция след президентските избори

[post-views]
Франция ще подкрепи риболовците заради Брекзит

franceА сега накъде? Франция анализира президентските избори и победата на Еманюел Макрон. Резултатът разклати действащата партийна система и обуслови преструктуриране на политичесия пъзел. Водещите играчи вече се готвят активно за предстоящите след месец парламентарни избори и считат промяната за свое основно предимство.
Веднага след като беше избран за президент Еманюел Макрон напусна движение „Напред!“, което го издигна в надпреварата за Елисейския дворец. Междувременно партията се готви за участие в парламентарните избори. Движението ще претърпи промени, сред които и смяна на името и вече ще се нарича „Република, напред!“.

Ришар Феран – генерален секретар на „Напред!“:

„Ръководството се събра и започна да подготвя предизборната кампания. Беше решено, че „Напред!“ трябва да еволюира, за да може да постигне целите си.“

Бившият премиер от Социалистическата партия Манюел Валс декларира желанието си да участва в парламентарните избори като част от партията на новоизбрания президент.

Манюел Валс – бивш премиер на Франция:

„Във времена като тези трябва да се надскочиш, да преодолееш горчивината и личните си проблеми. Преди всичко ме интересува Франция и успехът на нейния президент. Борбата срещу крайната десница ще продължи. Трябва да бъдем внимателни на парламентарните избори.“

За промени се заговори и в редиците на „Националния фронт“.  Очаква се паритята също да промени името си, но вътрешни рокади не са предвидени. Лидерът Марин Льо Пен заяви, че ще се впусне с нови сили в парламентарните избори:

Никола Бе – генерален секретар на „Национален фронт“:

„Това е промяна на нашето движение, която отразява промените на електоралните настроения. „Националният фронт“ е инструмент, който ще стане по-ефективен, ще привлече нови избиратели и ще постигне още по-високи резултати.“

И докато новият френски президент, който встъпва в длъжност на 14 май, съставя правителство, движение „Република, напред!“ ще се опита да материализира успеха си от президентските избори в депутатски кресла. По изрично настояване на Макрон поне 50% от кандидатите за народни представители ще бъдат жени.

Най-ново

Единична публикация

Избрани