Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Радев се срещна с Нобелов лауреат

[post-views]
Президентът Радев се срещна с Нобелов лауреат

2-nobelov-loureatБългария ще се стреми да задълбочи отношенията си с Държавата Израел в сферата на образованието, иновациите, технологиите и селското стопанство. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря в четвъртък на „Дондуков“ 2 с проф. Дан Шехтман – носител на Нобелова награда по химия за 2011 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  „Благодаря Ви, че дойдохте, за да вдъхновите младите хора в България да се стремят към нови изследвания в областта на науката“, каза държавният глава.
„Осигуряването на качествено образование е от ключово значение за реализацията на пазара на труда и за пълноценната интеграция на младите хора в обществото“, подчерта държавният глава и допълни, че страната ни трябва да се адаптира към процесите на дигитализация на икономиката. 
Проф. Дан Шехтман заяви, че качественото образование е пътят, по който поколения от хора изграждат успешна икономика в своята страна. 
Проф. Шехтман получава Нобелова награда по химия като признание за откриването на нова научна област – изучаването на т.нар. квазипериодични кристали. Дан Шехтман е в България, за да сподели вижданията си за ролята на иновациите и предприемачеството в технологичната сфера като ключ към мира и просперитета. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани