Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

БФС охлади страстите

[post-views]
БФС охлади страстите

21-CSKA LEVSKI
На следващото дерби стадионът ще е още по-празен.
Ръководните фактори в Българския футболен съюз са охладили мераците на шефовете в ЦСКА – София, и Левски дербитата между двата тима да се играят на клубните стадиони, разбра БА. След поредния сблъсък преди няколко седмици, който бе спечелен от червените с 3:0, се чуха гласове дербито да се върне на стадионите в Подуяне и в Борисовата градина. Така според ръководителите на двата все още най-популярни клуба ще може да има повече публика и те да генерират съответно по-сериозни приходи в това трудно за футбола време. Още повече че няма да плащат наем за националния стадион.

От БФС обаче изобщо нямат намерение дори да обсъждат тази идея. А причините за това са няколко. На първо място мнението на столичната полиция. Органите на реда държат този мач да продължи да се играе в центъра на столицата, за да бъде под контрол. Дори вече е направено предписание да бъдат извършени спешни ремонтни дейности, за да не се отчупват парчета бетон, които да бъдат използвани като оръжия в определени ситуации. 

Другите причини, които са изтъкнали чиновниците от БФС, е окаяно състояние на клубните стадиони. И ако на „Герена“ има нова трибуна и някакъв приличен сектор за гостите, то на „Армията“ положението е катастрофално. 

На последния мач Левски – ЦСКА – София, пък се стигна до множество инциденти, сътворени от агитката на „сините“. Те със сигурност ще отблъснат останалите малцина нормални запалянковци на Левски, които продължават да бъдат идеалисти и да ходят на мач заради футбола. 

Акцията на МВР от онзи ден и задържаните фенове, за които в медиите се появи информация, че са част от агитката на „червените“, пък допълнително ще доведе до отлив за зрители.

Така се очаква в края на месеца на мача ЦСКА – София, – Левски стадионът да бъде празен, а органите на реда се чудят как да предпазят пейката на „сините“, тъй като се очаква да има „реванш“ заради наранените треньори на „червените“ в предишната среща.

Най-ново

Единична публикация

Избрани