Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха юбилейното издание на фестивала в Кан

[post-views]
Откриха юбилейното издание на фестивала в Кан

72579_660_370.jpg.pagespeed.ce.WIwt_hD2RbС пищна церемония откриха 70-то юбилейно издание на кинофестивала в Кан. В конкурсната програма България участва с филма „Посоки“ на Стефан Командарев, който е номиниран в категорията „Особен поглед“. В същата селекция е и филмът „Уестърн“ на германката Велеска Гризбах. Той също е с българско участие. Лентата е копродуцирана Братя Чучкови и е снимана основно у нас.
Десетки знаменитости минаха по червения килим и демонстрираха бляскавите си тоалети.
Начело на плеядата от звезди беше испанският режисьор Педро Алмодовар, който е председател на тазгодишното жури. Той се появи в компанията на актьорите Уил Смит и Джесика Частейн, италианския режисьор Паоло Сорентино и останалите членове на фестивалната комисия. Оценителите ще трябва да определят носителя на Златната палма от общо 19 филма в състезателната програма. Победителят ще бъде обявен на 28 май.
70-тият кинофестивал в Кан започна с прожекция на френската драма „Привиденията на Исмаел“ с Марион Котияр и Шарлот Генсбур в главните роли. Режисьорът на филма Арно Деплешен изрази надежда, че няма да бъде разкъсан от прочутите с враждебността си критици на събитието.
В крайна сметка продукцията, която преминава от шпионски трилър до мелодрама с елементи на комедия, беше добре приета от рецензенти и медии.

Най-ново

Единична публикация

Избрани