Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Почина известния музикант Крис Корнел

[post-views]

655-402-kris-kornelИзвестният американски музикант Крис Корнел почина внезапно на 52 години, след концерт в град Детрой. Представители на музиканта потвърдиха новината.
Мениджърът на Корнел Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е „ненадейна и неочаквана“, а семейството на музиканта е в шок. В изявлението се казва още, че причините за смъртта ще бъдат тепърва уточнявани.
„Семейството на Крис би искало да благодари на феновете за тяхната подкрепа, любов и лоялност и моли за уважение на личното им пространство в този момент“, пише още Бъмбери.
Възходът в музикалната индустрия на Крис Корнел започва, като вокал на рок групата Саундгардън, която се създава през 1984г, но се разпада през 1997.
Един от най-големите успехи на музиканта е по време на соло кариерата му с песента „Ю Кноу Май Нейм“, която става основната мелодия на един от филмите за тайния агент Дмейс Бонд-  „Казино Роял“.
И все пак Крис Корнел ще бъде запомнен като вокалистта на Саундгардън, която един от най-ярките представители на гръндж културата в началото на 90-те.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани