Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Парите и службите пряко под погледа на премиера

[post-views]
Парите и службите пряко под погледа на премиера

3-bate-boikoМинистър-председателят Бойко Борисов разпредели ресорите на четиримата вицепремиери. Той лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите и държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.
Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на земеделието, храните и горите, на енергетиката, на младежта и спорта. 
Вицепремиерът Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма.
Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава дейността на министъра на вътрешните работи, на Държавната комисия по сигурността на информацията, както и на държавните агенции „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“.  
В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министрите на правосъдието и за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. Всеки вицепремиер отговаря и за работата на редица агенции и други държавни структури.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани