Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ученици в състезание по „Единен армейски тест“

[post-views]
Ученици в състезание по „Единен армейски тест“

Майор Веселка Методиева
9-sliven-trenСъгласно Плана за съвместна дейност между 61-ва Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“  в района на формированието в Карлово се проведе  заключителното военноприложно състезание. В него участваха  децата от петте секции на клуба от средните училища в Карлово и Сопот. Състезанието бе организирано от главните сержанти на формированията  в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Стойчо Коларов.
Командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри надпреварата, пожела успех на всички и достойна победа за най-добрите. Темата на състезанието беше: „Единен армейски тест” по програмата за физическа подготовка и спорт в Българската армия. Възпитаниците на училищата показаха своите умения при изпълнение на четирите дисциплини от теста – коремни преси за 1 минута, лицеви опори за 1 минута, „совалка” 10×10 и крос 1000 м.
В състезанието взе участие и Христо Фитнев – ученик от СУ „Христо Проданов” в Карлово със специални образователни нужди. Той се включва доброволно и където може в занятията и бе отличен индивидуално със специална грамота. В крайното комплексно класиране първото място зае отборът на СУ „Васил Левски” – Карлово, а индивидуален първенец стана Георги Кирков от същото училище. Наградите на призьорите връчиха бригаден генерал Пламен Йорданов и председателят на клуб „Приятели на армията” Петко Терзийски. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани