Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Търново събра елитните стрелци с „Макаров“

[post-views]
Търново събра елитните стрелци с „Макаров“

30-strelbaОт 16 до 19 май се провеждат състезанията от Държавното военно първенство по стрелба с пистолет „Макаров“. Домакин на първенството е Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.
Тази година участват дванайсет отбора от основните военни формирования на българската армия и структурите, подчинени на министъра на отбраната.
Броят на състезателите пък е 170 мъже и жени. Дисциплините, по които се провежда шампионатът, са прецизна и бърза стрелба. Състезанията преминават по всички правила на международния съвет за военен спорт.
По традиция това се явява най-популярният държавен шампионат в нашата армия. В него винаги участват най-много състезатели от всички родове войски. „Този факт говори много добре за състезанието, тъй като на него си дават среща майсторите на късата цев. Така те показват своите качества, умения и израстването си в стрелбата. А това е от изключителна важност за изпълнението на техните функционални задължения, а също така решаване на задачи в специфични условия като военнослужещи“, коментира за военните медии полковник Венелин Дерибеев, главен ръководител на състезанието.
Организаторите очакват изключително силна конкуренция както при мъжете, така и при дамите. Практиката показва, че в тези надпревари няма никакво значение видът въоръжена сила, от която идват състезателите. През годините е имало шампиони от всички видове въоръжени сили.

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани