Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Без фаворизация сред видовете ВС

[post-views]
Парламентът одобри Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили

10-voenni uraaВинаги съм казвал, че фаворизацията на един или два вида въоръжени сили за сметка на останалите би било грешка. Това заяви след закритото заседание на парламентарната Комисия по отбраната вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. „В комисията говорихме за състоянието на някои видове ВС, за състоянието на „Терем”, за срещата на върха на НАТО в Брюксел. 
Подготовката на проекта за модернизация на Сухопътните войски е започната, но истината е, че той закъсня по време на миналия мандат на НС в сравнение с проектите за ВВС и ВМС. Моята идея е, че е справедливо  и трите проекта за модернизация да се движат заедно. 
Проектът за СВ още не е внесен за разглеждане, но ще говорим по него на предстоящия след дни Съвет по отбрана”, посочи той.
По думите му, ако се приеме разглежданата възможност, по която на КСНС имаше консенсус – сумите по проектите да се разплащат за по-дълъг период от време и на по-малки вноски (за изтребителите и корабите), средства ще има и за проекта на СВ. „По този въпрос имаше съгласие между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Не е вярно, че мнението им се е разминавало”, изтъкна Каракачанов. Управленската програма в частта за сигурността и отбраната ще бъде готова и представена в началото на юни, както е предвидено, заяви той.
Парламентарните групи, които задаваха въпросите на блицконтрола към Красимир Каракачанов, подчертаха изключителното си удовлетворение, че работят в една посока заедно с екипа на министъра по проблемите на отбраната и на Българската армия. Това заяви след заседанието председателят на Комисията по отбрана Константин Попов. И допълни, че ще разчитат на него за по-чести контакти по горещите теми на отбраната и сигурността. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани