Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Oтлични оценки за новите летци

[post-views]
Oтлични оценки за новите летци

2---vvsВ Учебната авиационна група „Георги Бенковски” се проведе държавен изпит по летателна подготовка с випускниците курсанти от специализация „летец-пилот” от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”, съобщиха от УАГ.
Курсантите Светослав Ангелов, Денис Благоев, Евгени Димов и Михаил Янев достигнаха необходимото ниво на подготовка и бяха допуснати до държавен изпит. Той се проведе пред комисия с председател полковник Красимир Кръстев – началник на Отдел „Операции” в командването на ВВС.
Изпитът включваше изпълнение на две задачи. Първата бе пилотаж в наклонена равнина на средна височина и кацане с имитация на отказ на двигателя. Във втората задача изпълниха самолетоводене на малка височина. Летателното обучение през периода на този последен за тях стаж бе поверено на инструкторите летци капитан Станислав Петров, капитан Петър Милков, капитан Георги Чаушев и капитан Райно Йонков. Те единодушно заявиха, че курсантите притежават отлична теоретична подготовка и са овладели на много високо ниво практическите умения. Заключението на комисията, след като направи анализ и оценка на изпита, бе, че курсантите са изпълнили много прецизно елементите от полета и са показали високо ниво на подготовка и отлично усвояване на техниката на пилотиране.

Най-ново

Единична публикация

Избрани