Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аквариума Камо в Япония с най-богата колекция от медузи в света

[post-views]
Аквариума Камо в Япония с най-богата колекция от медузи в света

photoИ нещо любопитно от света в края на емисията. Аквариумът Камо в японския град Цуруока официално беше обявен за най-големия музей на медузи в света, представяйки в колекцията си повече от 60 вида от едни от най-чудатите животни на планетата.
Медузите са най-старите морски създания на планетата. Те бродят из морета през последните 500 милиона години.
Независимо, че в колекцията на аквариума има 60 вида, това са само 2 процента от познатите на учените над 3000 вида медузи.
Управата на аквариума с гордост посочва, че колекцията привлича близо 2 милиона посетителите на години.
Голям интерес има сред децата, като кураторите предлагат няколко вида образователни програми и семинари от размножаването на медузите до техните хранителни навици. Идеята за създаването на музей на медузата се е появила спонно разказва директорът на аквариума Зазуя Акуйзуми, който си е поставил за цел да събере колко се може повече медузи.

Казуя Акуйзуми – директор на аквариума Камо:

„Вече съм събрал всички видове медузи, които съм искал да видя. Следващата ми стъпка е да търся медузи, които живеят в морските дълбини. Това не е лесна задача, защото тези медузи се гледат трудно. Но смятам, че ще успея.“

Това, което прави семейството на медузите изключително интересно е, че сред видовете медузи има богато разнообразие на цветове и размери. Най-малките медузи са близо милиметър, като най-големите представители  на вдиа могат да достигат до два метра.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани