Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фокусът се пренася върху патриотизма

[post-views]
Фокусът се пренася  върху патриотизма

„Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди”. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който се срещна на „Дондуков” 2 с ръководствата на военнопатриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

15-PREZIDENT-VETERANIПредставителите на военнородолюбивите формации запознаха президента със своята дейност. Те изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняването на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

„Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора”, посочи по време на разговора о. р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По този въпрос държавният глава изрази своята пълна подкрепа и допълни, че „във вашата работа има огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията”.

Президентът Радев бе категоричен, че ценният опит и специфична експертиза на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектор „Сигурност”. „Системата на национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия”, отбеляза още президентът и изрази желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

В срещата взеха участие о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов, о.р. младши лейтенант инж. Петър Велчев от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д-р Иван Сечанов и д-р Тодор Анастасов от Съюза на ветераните от войните на България, капитан далечно плаване Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото запасно войнство, главният редактор на вестник „Българско войнство” и на сайта otbrana.com полковник о.р. Спирдон Спирдонов, който е  и бивш главен редактор на в. „Българска армия”.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани