Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жилищен блок изгоря в Лондон

[post-views]
Жилищен блок изгоря в Лондон

25-pojar-londonНай-малко 17 души загинаха, а десетки са ранени при пожар на голям жилищен блок в западната част на британската столица Лондон, съобщи БиБиСи. Повече от 30 души остават в болница, 17 от които са в критично състояние.

Пожарът избухна в сряда, а вчера спасителите преустановиха издирването на оцелели.

Шефът на лондонската пожарна Дани Котън заяви, че все още има „неизвестен брой” хора в тлеещите руини на Grenfell Tower в северната част на Кенсингтън. Хората отчаяно се надяват на новини за изчезнали семейства и приятели.

Кралица Елизабет II изтъкна, че нейните „мисли и молитви” са със семействата.

Британският премиер Тереза Мей, която посети мястото на трагедията, обеща пълно разследване, след като се задават въпроси за скоростта, с която се разпространи пожарът. 

Пожарникарите са били повикани в 24-етажната жилищна сграда в 00:54 часа местно време, по време, когато стотици хора са се намирали вътре, повечето от тях спящи.

Мнозина са били събудени от съседи или викове и са напуснали сградата. Пожарникарите са спасили 65 възрастни и деца, но някои са останали в жилищата си, хванати в капан от дима и пламъците.

В четвъртък беше извършен бърз оглед на всички етажи, но тежестта на пожара и количеството на отломките означават, че задълбоченото издирване на хора ще бъде „трудно и мъчително”. Причината за пожара, който отне повече от 24 часа, за да бъде потушен, до момента остава неизвестна.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани