Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Соня Йончева в НДК

[post-views]
Соня Йончева  в НДК

20 - Соня ЙончеваИнтересът към концерта в зала 1 на НДК на оперната прима Соня Йончева в неделя (18 юни) е изключителен.  Затова Дворецът пуска допълнителни билети в оркестрината. Броят им е ограничен, а притежателите им ще бъдат най-близко до световноизвестната оперна дива.

Интересът към Соня Йончева на италианските медии е огромен само дни преди премиерата на „Бохеми“ в Ла Скала. Българското сопрано прие поканата на прочутия театър  да участва в нов спектакъл – операта „Пиратът“ на Белини. Това е третата сценична творба на родения в Катания през 1801 г. италиански композитор, а режисьор ще бъде нашумелият Кристоф Лой. Премиерата е в края на юни 2018 г.

Соня Йончева се утвърди като един от най-известните сопрано гласове на съвременната оперна сцена с участието си в друга опера на Белини „Норма“ в Ковънт Гардън преди две години, където замести непоявилата се Ана Нетребко.

На 11 февруари 2018 г. Йончева ще изнесе рецитал в Ла Скала с новия си Вердиев репертоар, а световната му премиера ще бъде на концерта ѝ в НДК на 18 юни от 20 ч. Соня излиза на сцената в София с Фестивален симфоничен оркестър заедно със съпруга си – диригента Доминго Хиндоян, и брат си – тенора Марин Йончев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани