Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втора МБР с титла по футбол на малки врати

[post-views]
Втора МБР с титла по футбол на малки врати

28-vtora-mbr-futbolБългарската армия има своя нов шампион в най-масовия спорт у нас. През миналата седмица 61-ва  Стрямска механизирана бригада в Карлово бе домакин на държавния военен шампионат по футбол на малки врати. В него участваха десет отбора от военните формирования от цялата страна. И докато през първите дни времето беше отлично за футбол, най-важните двубои преди битката за медалите бяха съпроводени от обилни валежи. Така в крайна сметка отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, стана притежател на престижната купа и златните медали.
Във финалната среща воините от Стара Загора играха с тима на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Мачът бе изключително оспорван, а заралии грабнаха титлата чак след изпълнение на наказателни удари. Редовното време пък приключи при резултат 1:1. Студентите откриха в 31-вата минута след попадение на Ивайло Тодоров, но само шест минути по-късно футболистите от 2-ра механизирана бригада изравниха чрез Веселин Бакърджиев. При дузпите отборът от Стара Загора се наложи с 4:3.
„Искам първо да благодаря на командира на нашето формирование бригаден генерал Кузмов, който ни осигури перфектни условия за подготовка. Също така на водача ни сержант Орманджиев и на майор Любомир Колев, който работеше с нас до миналата година. Те са важните хора за този успех. Това, че аз хванах дузпите, е най-малкото. Целият тим заслужаваше победата, защото от няколко години ни се изплъзваше големият финал. В същото време искам да кажа, че това беше най-силният шампионат от много време насам. Затова мога спокойно да кажа, че и съставът на военното училище заслужаваше първото място,“ заяви медии мл. сержант Илия Илиев, вратар на 2 МБР.
„Нямахме късмет при дузпите. След две години, в които триумфирахме на това първенство. Сега загубихме и след моя грешка. Въпреки това заявявам, че по игра сме най-добрият отбор. Трябва обаче да признаем, че от година на година първенството става все по-силно”, коментира  майор Тихомир Тодоров, НВУ.
28-nagradi-futbolВ мача за бронзовите медали също станахме свидетели на интригуваща битка. Просто защото също се стигна до изпълнение на удари от бялата точка след края на редовното време. Тук по-прецизни в дузпите бяха футболистите с пагони от състава на  61-ва  Стрямска механизирана бригада. Притивник на домакините бе 68-а бригада специални сили – Пловдив. Преди да се стигне до наказателните удари, съперниците в този мач не успяха да си отбележат гол. При дузпите карловци спечелиха с 4:1.
„Просто толкова са ни силите в момента. Затова не успяхме да се класираме за финала и да претендираме за по-предно класиране. Тази година трябва да кажем, че определено имаше много силни отбори, и това направи конкуренцията сериозна. Най-вече говоря за съставите от първата четворка. Според мен в тези отбори има изключително добри играчи, които могат да играят спокойно професионален футбол”, допълни старшина Иван Николов, 61-ва  Стрямска механизирана бригада.
„Заради обективни обстоятелства ние не участвахме със самостоятелен тим през последните четири години. По тази причина нямахме големи очаквания за сериозно класиране. Затова пък успяхме да поднесем изненадата в един изключително силен турнир. Резултатите доказват не само моето твърдение, че всеки един от съставите в първата четворка можеше спокойно да стане шампион. Ние нямахме късмет във важните мачове при дузпите, но догодина продължаваме напред. Искам да благодаря на командването на нашата бригада за това, че гледа изключително положително на спорта и специално на командира генерал Явор Матеев. Той дава сърце и душа за спорта и мисля, че всичките ни отбори, не само този по футбол, се отблагодаряват за подкрепата от командването на бригадата”, пък бе мнението на капитан Стефан Николчев, 68 БРССО.
На пето място остана съставът на Сухопътни войски, шести е тимът на ВВС, седми – ВМС, осми – Служба военна информация, девети – Служба военна полиция, и на последното десето място се нареди ВА.
Ето и индивидуалните призьори: най-добър вратар е сержант Юри Петров (68 БРССО), най-добър защитник – редник Иван Ненов (61-ва  Стрямска механизирана бригада), най-добър нападател – Георги Колев (НВУ), най-полезен играч – редник Веселин Бакърджиев (2 МБР).
„Качеството на изиграните мачове показа, че шампионатът се развива със всяка изминала година. На първо място победителите ще спечелят уважението на военнослужещите. Бяха раздадени, както винаги, медали и купи. Също така призьорите бяха мотивирани с материални средства във вид на футболни пособия и се надявам, че всички са останали доволни”, обобщи полковник Венелин Дерибеев, главен ръководител на шампионата.
Следващото военно държавно първенство стартира на 21 юни в Боровец и ще събере елитните състезатели в ориентирането.

Най-ново

Единична публикация

Избрани