Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия се закани на САЩ: Ще смятаме самолетите ви за потенциални мишени

[post-views]
Москва отговори на НАТО: Всяко действие срещу нас ще има подобаваща реакция

RUSSIA USAРусия предупреди водената от САЩ коалиция в Сирия, че ще гледа на самолетите й  като на потенциални мишени. Мярката е в отговор на сваления от американската армия сирийски правителствен щурмувак СУ-22.
Американката армия потвърди, че неин изтребител Ф-18 „Суперхорнет“ е свалил сирийския щурмовак СУ-22  край град Ракка в неделя.
В официалното съобщение на Пентагона се казва, че сирийският военен самолет е застрашил живота на бойци от подкрепяната от Запада Сирийската свободна армия, която е гръбнакът на операцията по освобождаването на град Ракка. Крайната мяра е в съответствие с правилата за водене на военни действия, допълниха от ведомството.
Версията на сирийските правителствени сили е, че самолетът е извършвал мисия срещу бойците на джихадисткото движение ИДИЛ. Русия,  която активно воюва на страната на режима в Дамаск, заяви, че прекратява военновъздушното споразумение в САЩ, което има за да ограничи нежелани инциденти в небето.
От началото на годината това е втория случай, в който американската армия нанася удари срещу цели под контрола на режима в Дамаск.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани