Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Терористично нападение в Мали – няма пострадали български военнослужещи

[post-views]

ministerstvo_sgradaНяма пострадали български военнослужещи при терористичното нападение в Мали, съобщиха от Министерството на отбраната. Най-малко двама души бяха убити при атаката в югоизточния град  Кангаба, който се намира на 30км от столица Бамако.
Португалски войник и мъж с френско – габонско гражданство са загинали при нападението срещу курорта, посещаван предимно от чужденци.
Четирима души са участвали в атаката, които са елиминирани след престрелка със специалните сили на Мали, се казва в официалното съобщение на властите.
До този момент са арестувани петима души във връзка с атаката.
Тя идва няколко седмици, след като американското посолство предупреди гражданите си, че различни терористични организации подготвят нападения срещу места, посещавани от чужденци.
Западноафриканската държава от години се опитва да се справи с различните джихадистките организации, които за малко да превземат страната. Като част от усилията за стабилизирането на Мали, ЕС започна тренировъчна мисия за обучението на малийските войници. България участва с четирима военни медици.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани