Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арести в Париж след неуспешното нападение на „Шанз-Елизе“

[post-views]
Франция арестува виден руски олигарх, Киев изкара нова статистика за руските загуби

police france

Френската полиция задържа четирима души във връзка с неуспешното терористично нападение на известния булевард „Шанз-Елизе“ в Париж. Всичките арестувани са роднини на мъжа, който се вряза с автомобил в полицейска кола.
Нападателят е 30-годишният Адам Дзазири, който е бил в списъците за следене на предполагаеми терористи и загина при сблъсъка с полицейския ван. Властите посочват, че е колата на ислямиста са намерили автомат Калашников, пистолети и газова бутилка, което говори за сериозността на планираната атака, според вътрешния министър Жерар Коломб.

Жерар Коломб – министър на вътрешните работи на Франция:

„В колата имаше голям брой оръжия и експлозиви, което я прави потенциална бомба. Нападателят е починал. Инцидентът за пореден път показвам, че нивото на терористична опасност остава високо.“

Вътрешният министър допълни, че обмисля да предложи удължаване на извънредното положение във Франция при следваща среща на кабинета.
На този етап от разследването търси отговор на въпроса, как нападателят е успял да остане незабелязан и да подготви атаката, докато е бил под наблюдение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани