Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смут в Португалия заради предполагаема самолетна катастрофа

[post-views]
Смут в Португалия заради предполагаема самолетна катастрофа

1497978930026Предполагаем инцидент с противопожарен самолет „Канадеър“ (Canadair) доведе до объркване в Португалия. Първоначално беше съобщено, че самолетът се разбил по време на пожарогасителна акция в централната част на страната. По-късно Службата за пожарна безопасност отхвърли тези твърдения.
Местни медии съобщиха за самолетна катастрофа близо до сърцето на горските пожари в Португалия край град Педрогау Гранде. Националността на машината, както и причините за инцидента все още не са изяснени. Липсва и информация за състоянието на пилота, съобщиха информационните агенции и допълниха, че към мястото пътуват спасителни хеликоптери.
От началото на операцията по овладяване на бедствието, в подкрепа на португалските пожарни служби, са изпратени общо 11 самолета от Испания, Франция и Италия, включително няколко „Канадеър“.
Мащабни горски пожари избухнаха в събота следобед в централните части на Португалия и взеха 64 жертви. Повече от 150 души бяха ранени. Близо 2 хиляди души продължават да се борят със стихията. Според пожарникарите, огънят може да бъде овладян през следващите 24 часа, ако метеорологичните условия го позволят.

Най-ново

Единична публикация

Избрани