Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Бъдете горди, че служите на своята страна

[post-views]
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Бъдете горди, че служите на своята страна

VI-01Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев посетиха вчера, 22 юни, Служба „Военна информация“. Директорът на Службата бригаден генерал Светослав Даскалов ги запозна с военната, политическата и икономическата обстановка в регионален и световен мащаб, както и с рисковете и заплахите за съюзната и националната ни сигурност. По време на срещата бяха обсъдени също и проблемите, които Службата среща в изпълнението на поставените й задачи.
Министър Каракачанов и генерал-лейтенант Боцев присъстваха и на тържествената церемония по завършването на поредния випуск военни разузнавачи.
„Ще имате честта да работите не само в най-старата, но и най-успешната разузнавателна служба на България. Можете да се гордеете, че ще работите в служба, дала много лични примери за героизъм и себеотрицание“, каза министър Каракачанов в обръщението си. „Тежките времена изискват мъже като вас – с дух и характер, готови да служат на България. Вашият труд остава анонимен, често за него обществена похвала няма, но вие трябва да бъдете горди с това, че служите на своята страна“, добави още той и пожела на младите офицери здраве и професионални успехи.
Военните разузнавачи бяха поздравени и от началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, и от директора на Служба „Военна информация“ бригаден генерал Светослав Даскалов.
„Не се съмнявам, че вашият випуск ще се присъедини достойно към хората, които работят последователно, високоотговорно и професионално за военната ни сигурност, търсейки комплексни и адекватни решения на изискванията на средата за сигурност и особено там, където български военни контингенти изпълняват мисии зад граница“, заяви генерал-лейтенант Боцев.
На церемонията присъстваха още преподаватели, офицери и цивилни служители от Служба „Военна информация“.

Източник: http://websrv.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани