Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Театрали зарадваха с книги малчуганите във ВМА

[post-views]
Театрали зарадваха с книги малчуганите във ВМА

9-vmaОколо 100 книги дари Театър „Българска армия” за малките пациенти на Клиника „Уши, нос, гърло” към ВМА. Детските книжки са събрани в рамките на кампанията „Дари книга, ела на театър”, която се проведе в края на май.
”Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите”, коментира ВрИД началникът на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
Той благодари на Театър „Българска армия” за направеното дарение и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред.
Проф. Мутафчийски изтъкна, че оборудването на клиниката с детска библиотека е поредната крачка към подобряване на комфорта на пациентите. Той показа и десетки рисунки, направени от дечица по време на болничния им престой, както и любимия кът на малчуганите – аквариум с рибки.
„Подобни инициативи трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот”. Това коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника „Уши, нос, гърло”.
„Помогнали сме на стотици деца, ще продължим да го правим и занапред”, добави още проф. Цветков. Деница Димитрова от Театър „Българска армия” благодари за съдействието и обеща още подобни инициативи в помощ на децата в болниците. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани