Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смъртоносният инцидент в Пакистан – броят на жертвите продължава да расте

[post-views]

947827a1d10f9280b33421f90a815ff0

Продължава да расте броя на загиналите при експлозията на цистерна с петрол в Пакистан. По последна информация загиналите са най-малко 157 души. Властите се опасяват, че жертвите ще продължат да се увеличават, заради големия брой хора, приети в болница в критично състояние.
Случилото в град Бахавалпур, провинция Пунджап шокира страната. Причината за големия брой загинали е, че малко след като се е преобърнала цистерната, десетки хора са се събрали около нея в опит да съберат гориво. Сред загиналите има и над 20 деца. Причина за експлозията е запалена цигара, твърди този очевидец на трагедията.

Мохамед Рашид – очевидец:

„Част от местните жители бяха дошли, за да съберат бензин, други просто, за да видят какво е станало. Чух хората да разказват, че някой запалил цигара и след това последвала експлозията. Моят чичо също е бил там, но е извадил късмет, за жалост неговия син е загинал.“

В продължение на часове пожарникарите се бореха с пламъците. От полицията в град Бахавалпур посочват, че са отцепили района, но хората, просто са пренебрегнали предупреждението за опасност и са се събрали около цистерната.
Бензинът е изключително ценна суровина в провинциалните части на Пакистан, където близо 60 процента от хората, живеят с по-малко от три долара на ден, коментира телевизия Евронюз.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани