Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Туристически кораб потъна в Колумбия – най-малко 9 души загинаха, десетки са в неизвестност

[post-views]
Туристически кораб потъна в Колумбия – най-малко 9 души загинаха, десетки са в неизвестност

KORAB MOREНай-малко 9 души загинаха, а близо 30 са в неизвестност след като туристически кораб потъна в язовир близо до град Меделин в Северозападна Колумбия. Властите не разкриха  причината за инцидента и спестиха повечето подробности.
На корабчето е имало общо 170 пасажери. Спасители са се погрижили за повечето от тях, но някои са се измъкнали и сами. Очевидци твърдят, че само навременната спасителна операция е предотвратила по-голяма трагедия. Тя изразиха възхита от това колко бързо намиращите се наблизо лодки са помогнали на давещите се.

„Всички лодки, които бяха наоколо се втурнаха да помагат да хората, някои от които бяха наистина много зле. Разбира се, в отчаянието си, някои от тях започнаха да се катерят по останалите, за да се спасят. Затова имаше и много ранени, премазани дори. Видяхме, че извадиха няколко души в безсъзнание.“

В спасителната акция се включиха и представители на военновъздушните сили на Колумбия.

„Наистина беше невероятно да видите всички оцелели, които са били спасени. Всички се събраха и започнаха да помагат. Въпреки че трябва да е било много стресиращо нещо такова да ти се случи при пътуване с лодка.“

Част от оцелелите потвърдиха, че са чули силен шум преди корабът да започне да потъва и обявиха, че не всички пасажери са носили спасителни жилетки. Разследването по случая вече е в ход.

Най-ново

Единична публикация

Избрани