Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Трите проекта за модернизация на армията ни трябва да вървят паралелно

[post-views]
Красимир Каракачанов: Ще направим усилия с Гърция за общ Air Policing над Р С Македония

karakachanovМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ, че Парламентът е в правото си да създаде Комисия за проверка на избора на оферта за нов многоцелеви изтребител, тъй като става въпрос за много пари, както каза и министър-председателят Бойко Борисов. Решението е взето при предишното правителство без действащо Народно събрание и за да няма спекулации в обществото е добре да се направи тази комисия. Заради това и в момента Инспекторатът на МО прави проверка на документацията и как е протекла самата процедурата. 
Министърът коментирa офертите за изтребителите, и каза че трябва да се избере самолет, който трябва да лети и в следващите 30 години.
За модернизацията на армията, Каракачанов сподели ,че не трябва и не можем да разделяме видовете Въоръжени сили. Важно е и парите за модернизация на БА да се инвестират в родната индустрия и да се създават работни места, както и ремонтът и поддръжката на военната техника да се извършват в наши заводи, за да се повиши БВП на страната.
Относно боеспособността на БА, министърът смята , че тя е способна да изпълнява конституционните си задължения и правителството трябва да създаде такива условия, че тя да може да продължи да изпълнява пълноценно своите задачи и в бъдеще.
Повече подробности може да намерите във видеото.

Най-ново

Единична публикация

Избрани