Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нашите се дънят преди промените в лигата

[post-views]
Силвано Пранди и Николай Желязков треньори на мъжкият ни национален отбор по волейбол

28 - voleibol111Българският национален тим по волейбол за мъже пропусна за пореден път уникален шанс да направи нещо сериозно на международното поле. Въпреки изключително благоприятната ситуация момчетата на Пламен Константинов паднаха малко изненадващо от Аржентина с 1:3 в решителен мач за влизане на финалите в Световната лига. Това поражение определено притесни селекционера само година преди домакинството на световното първенство и едва два месеца преди финалите на континенталния шампионат.
В същото време стана ясно, че от следващия сезон най-комерсиалният турнир във волейбола – Световната лига за мъже, ще се промени драстично и ще има една елитна група от 16 отбора. 
Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви отборите, които ще оформят елитната група в Световната лига и там „твърди” 12 тима за през следващите 7 години ще са: САЩ, Бразилия, Италия, Полша, Сърбия, Франция, Германия, Русия, Иран, Китай, Аржентина и Япония.
Междувременно България, Австралия, Канада и Република Корея ще са в ситуация „година за година”, така че след сезона през 2018 г. може и да не играят сред суперсилите на волейбола.
Всеки отбор ще има домакинство и ще срещне останалите съперници поне веднъж. Състезателните уикенди ще се увеличат от три на 5 и в тях се очаква тимовете да са разпределени в четири групи по 4 отбора. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани