Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Самолетът на Шойгу бе прехванат от изтребител на НАТО

[post-views]
Самолетът на Шойгу бе прехванат от изтребител на НАТО

010205-F-1631A-001Самолетът на руския министър на отбраната Сергей Шойгу бе прехванат и съпроводен от изтребител на НАТО над Балтийско море в сряда сутринта. Според руското министерство на отбраната изтребител F-16 се е приближил днес опасно близо до самолета на Шойгу. След като се приземи в Калининград, министърът коментира, че ситуацията по западните граници на Русия се влошава заради военната дейност на НАТО в Източна Европа
От щаб-квартирата на алианса посочиха, че изтребителят F-16 само е идентифицирал от безопасно разстояние самолета на руския министър на отбраната. „В съответствие със стандартната практика, когато неизвестен самолет приближава въздушното пространство на НАТО, самолети на алианса и националните ВВС излитат за мониторинг. 
НАТО може да потвърди, че три руски самолета, включително два изтребителя, бяха проследени на 21 юни 2017 г. над Балтийско море. Понеже самолетите не се идентифицираха и не отговориха на службата за въздушен контрол, изтребителите на НАТО бяха вдигнати във въздуха за идентификация в съответствие със стандартната процедура. НАТО не разполагаше с информация кой лети в самолета“, заявиха от алианса.

Най-ново

Единична публикация

Избрани