Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спартанци взеха реванш в Сърбия

[post-views]
Спартанци взеха реванш в Сърбия

О. р. полковник Боян Алексиев
 
28 - voenen tenisНа 17 и 18.06.2017 г. по инициатива на ВСК „Спартан“ бе проведена третата международна среща за 2017 г. по тенис на маса с тим от Сърбия. Този път домакини ни бяха тенисистите от Ниш. Прекрасно посрещане и настаняване, в рамките на два часа се запознахме с историческите ценности на града, с техните традиции и обичаи.
В спортна надпревара се впуснаха 7  наши и 9  сръбски любители на тениса на маса. Разделени в 4 групи чрез изтеглен жребий се изиграха общо 31 срещи, като от групите излязоха първите двама. Много от двубоите се проведоха по 5 гейма – оспорвани битки, като победата бе на косъм да се вземе или от единия, или от другия състезател. Този път нашите момичета и момчета излязоха много по-подготвени, мотивирани и успяха да дадат реванш на сръбските ни приятели за предишния сблъсък.
В груповите фази и при елиминациите от общо 28 срещи нашите състезатели спечелиха 13 и загубиха 15. Жребият срещна на четвърт финала Кристина и Събина и по този начин ни лиши от възможността и трите първи места да са български.
Съставът на отбора – м-р Стоян Георгиев, м-р Велин Русков, к-н Атанас Златанов, ст. л-т Ивайло Гинчев, о.р. к-н Васил Цветков, р-к Сабина Кафтанова и Кристина Драганова си обещаха, че ще въвлекат още повече служители да практикуват тази прекрасна и носеща приятелство игра.

Най-ново

Единична публикация

Избрани