Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уелски териер

[post-views]
Уелски териер

26 - кучеУелският териер е активно, игриво куче, което прави всичко с голям ентусизъм. Той е духовит, с буден ум и отворен характер, лоялен и предан. Интелигентен е, способен е да се учи бързо и винаги иска да се хареса. В същото време е независим и манипулативен, което превръща дресировката му в предизвикателство. Уелският териер се нуждае от опитен стопанин, който да се грижи за него с увереност и твърда ръка. Той кипи от енергия и се нуждае от много игри и упражнения, които трябва да се осъществяват на сигурни и безопасни места, за да не нарани себе си, другите или да избяга. Ранната социализация е задължителна за това куче, за да възпита у него увереност, твърдост и добра дисциплина.
Той е отлично куче пазач и е доста предпазлив пред непознати. Добре се разбира с по-големи и възпитани деца, но не понася груби прегръдки и докосвания. Обича да гони по-малките животни, освен ако не е израснал с тях, и въпреки че по принцип търпи и други кучета, не се страхува да им отправя предизвикателства. Собственическото чувство е отличителна черта на тези кучета и понякога могат много агресивно да защитават храната и територията си. Уелският териер може да бъде чудесен другар за хората с активен начин на живот и свободно време за своя домашен любимец.
Прародината му е Уелс и първоначално е бил развъждан, за да лови язовци, лисици и видри. Породата е регистрирана през 1888 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани