Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Позиция на шведската компания за отбрана и сигурност „Сааб“ във връзка с медийните публикации

[post-views]
Чешки изтребители ще охраняват въздушното пространство на Словакия

Saab JAS 39C Gripen, Swedish Air Force, S/n 39211Шведската компания за отбрана и сигурност Сааб е наясно, че Mediapool.bg и 24chasa.bg са публикували на своите уеб сайтове анонимни статии, базирани на селективен прочит на доклад с твърдения отпреди 15 години, свързани с Gripen, Чехия и Унгария.

Сааб приветства отворен и честен дебат в българските медии за предимствата на изтребителя Gripen и шведската оферта, която беше оценена като най-добра от трите предложения, постъпили в българската комисия от независими експерти, назначена от правителството.

Сааб има много строга политика, която регулира сделките и бизнес връзките на компанията. Сааб не подкрепя ожесточената конкуренция и нашият бизнес трябва винаги да се отличава с високо качество и коректност. Всичко останало е в противоречие с нашите строги стандарти и е напълно недопустимо.

В отбранителната индустрия сделките и споразуменията са дългосрочни (за 10, 20, 30 години). Затова е важно всяко такова споразумение да се базира на солидни основи. Това е съществено за установяването на устойчиви взаимоотношения между Сааб и държавите, които купуват нашите отбранителни решения. Убедени сме, че здравите морални принципи са важни за нашия бизнес.

Сааб очаква прозрачни преговори между Швеция и България относно предложението за Gripen. Вярваме, че може да се постигне споразумение, което да е изгодно за Швеция и България, за Сааб и българската отбранителна индустрия и което да има добавена стойност за българските данъкоплатци. Сааб ще произведе нови изтребители Gripen C/D и ще достави първия самолет в срок от 18 месеца след подписването на договора.

 

Пресцентър на Сааб
presscentre@saabgroup.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани