Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Миграционното вето на Тръмп е в сила – граждани на 6 държави ще влизат в САЩ по строги правила

[post-views]
Тръмп нареди на Пентагона да създаде Космически сили

23-trumpНова антиимиграционна политика влезе в сила в САЩ. Гражданите на общо 6 мюсюлмански държави и всички бежанци са с временна забрана за влизане в страната, съгласно изпълнителната заповед на американския президент Доналд Тръмп. Спрямо тях ще се прилагат и много по-строги критерии за получаване на визи, обявиха от Вашингтон.
След месеци съдебни дебати, Върховният съд на САЩ позволи прилагането на миграционното вето на президента Доналд Тръмп. Мярката се прилага спрямо всички граждани на Иран, Сомалия, Судан, Сирия, Йемен и Либия, които нямат приемлив мотив за влизане в страната.

„Целият свят гледа САЩ и си мисли колко лъжовна е представата, че това е страна на възможностите и всеобщата справедливост. Но сега това не изглежда по същия начин.“

Забраната е в сила 120 дни за всички бежанци и 90 дни за гражданите на упоменатите 6 държави. Съдът направи изключение само за онези лица, които могат да докажат надеждно и добросъвестно отношение, тоест имат родител, съпруг, дете, брат или сестра в САЩ и могат да докажат по надлежния ред, че пристигат с цел бизнес или образование.

„Пътувам често и мисля, че сега американците са най-ощетени от това отношение, защото трябва да изтърпят мярката за сигурност. В момента САЩ са ужасна дестинация.“

Доналд Тръмп предложи ограничаването на миграционния поток още през януари и определи решението като антитерористична мярка. Мярката не беше приета добре и президентската заповед беше блокирана от няколко щатски съдилища.

Най-ново

Единична публикация

Избрани