Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предлагат нова машина 6х6 за България

[post-views]
Предлагат нова машина 6х6 за България

8-patria1Предлагаме разработката за България на нова бойна борнирана машина, последна дума на техниката и вярваме, че моделът 6х6 е великолепно решение. Това каза изпълнителният директор и главен мениджър на  Textron Systems Marine & Land Systems Хенри Финерал. По думите му машината може да бъде проектирана и произведена в сътрудничество с българската индустрия.
На съвместна пресконференция в столицата Textron Systems Marine & Land Systems и Rheinmetall Defence Group представиха американо-германско предложение за съвместна разработка и производство в България на нова бронирана бойна машина.
Според Финерал, докато новата машина бъде разработена, от компанията могат да започнат доставката на машини Commando Select, които да отговорят на нуждите на Сухопътните войски. Такива броневици, които са от вида 4х4 и сега са на въоръжение в Българската армия.
Старши вицепрезидентът на Rheinmetall Defence Electronics Йенс Йесенбергер представи комуникационната система TacNet, с която компанията участва в съвместния проект. Високотехнологичната апаратура позволява всички машини да действат в обща информационна мрежа.
„Ние всички желаем изцяло поддръжката на тази техника да се извършва от българската отбранителна индустрия. Бихме желали боеприпасите да се произвеждат в България”, заяви председателят на Сдружение „Българска отбранителна индустрия” академик Стефан Воденичаров. По думите му в целия жизнен цикъл на такива видове изделия като бойните бронирани машини две трети от средствата отиват за поддръжка.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани