Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Венецуелският президент обеща ръст на икономиката, ако получи повече власт

[post-views]
Президентът на Венецеула заклейми разполагането на британски боен кораб до бреговете на Гвиана, издаде заповед за отбранителна операция

nikolasmaduroПрезидентът на Венецуела Николас Мадуро увеличи с 50% минималната работна заплата. Държавният глава заяви, че ако народът му предостави нужните правомощия, той може да изведе страната и от дълбоката икономическа криза.
Увеличението на минималната работна заплата е третото за тази година. Опозиционери определиха този ход на президента като последен опит да консолидира властта си. Николас Мадуро обеща ръст в икономиката, ако бъде прието предложението му за промяна на Конституцията, което му дава повече власт.

Николас Мадуро – президент на Венецуела:

„Подкрепете ме в свикването на учредително народно събрание и  ще ви дам победа над ръста на цените. Дайте ми този учредителен парламент и ще видите резултат. Заедно ще се изправим срещу инфлацията, срещу спекулата и престъпниците, които я осъществяват.“

Вече 3 месеца продължават протестите срещу Мадуро, а жертвите са повече от 80. Опозицията открито се обяви срещу политиката, налагана от президента, която доведе страната до дълбока икономическа криза, изразяваща се в хиперинфлация, както и в недостиг на храни и медикаменти от първа необходимост.
Междувременно, в навечерието на националния празник на Венецуела, папа Франциск призова да се прекрати насилието в страната и да се намери мирен изход от кризата. Самият той предложи услугите си на медиатор скоро след началото на общественото недоволство.

Най-ново

Единична публикация

Избрани