Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мащабно учение с балистични ракети на САЩ и Южна Корея

[post-views]
Южна Корея и САЩ започнаха нови съвместни учения

GTY-south-korea-ml-170426_12x5_1600

Армиите на САЩ и Южна Корея провеждат мащабно учение с балистични ракети. Демонстрацията на военна сила дойде ден, след като Северна Корея успешно изстреля първата си междуконтинентална балистична ракета.
Съвместните военни учения между армиите на САЩ и Южна Корея се провежда в района на Японско море.
В официалното съобщение на американско-юнокорейското командване се посочва, че на този етап съюзниците ще продължават да подържат политиката на търпение и самоограничаване към провокациите на Пхенян, но това може да се промени във всеки момент.
Междувременно Китай и Русия осъдиха последния ракетен опит на Северна Корея и я призоваха да спре военните си програми. Москва и Пхенян обаче настояха САЩ и Южна Корея също трябва да прекратят всичките съвместни военни учения.
След като експерти потвърдиха, че Северна Корея е успяла да разработи технологията за междуконтинентални балистични ракети, САЩ поискаха извънредна среща на съвета за Сигурност на ООН.
15-членният висш орган ще заседава на затворени врати. Очаква се  очаква Вашингтон да настоява за затягане на икономическите санкции срещу комунистическата държава.
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Вашингтон никога няма да приеме Северна Корея да се сдобие с ядрено оръжие.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани