Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сблъсъци между демонстранти и полиция в навечерието на срещата на Г-20 в Хамбург

[post-views]

g20-protestТежки сблъсъци имаше тази нощ между демонстранти и полиция в германския град Хамбург, който е домакин на предстоящата среща на лидерите от страните от Г-20. До насилието се стигна след поредна акция на полицията по разчистването на палатков лагер на демонстрантите.
Полицията прибягна до водни оръдия, за да разпръсне демонстрантите, които се опитаха за пореден път да издигнат палатков лагер в северна части на Хамбург.
Властите очакват в навечерието на срещата, която ще се проведе в петък и събота, да пристигнат до 8000 склонни към насилие демонстранти и това може да доведе до ескалацията на напрежението.
Над 20 хиляди полицаи ще отговарят за сигурността на форума, където ще се съберат най-влиятелни световни лидери.
Освен редовни униформени от състава на силите за сигурност ще има и контингент от специалното полицейско подразделение за борба срещу тероризма „Кобра“.
От Хамбургската полицията защитиха забраната за издигането на палаткови лагери с довода, че демонстрантите могат да ги използват, за да организират координирани атаки. От полицията посочват, че в много от задържани демонстранти са открити маски, ножове и самоделни петролни бомби.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани