Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВА планира 27 курса през 2018 г.

[post-views]
ВА планира 27 курса през 2018 г.

5-vaОбщо 27 курса за служители от държавната и местната администрация и юридически лица организира ВА „Г. Ст. Раковски” през 2018 г. Това става ясно от увърдения от министъра на отбраната план за обучението. 
В рамките на 20 учебни седмици ще се състои стратегическиият курс – дистанционно обучение. С продължителност три учебни седмици е курсът по връзки с обществеността, а две седмици – този по управление при кризи. Обучението по отбранително-мобилизационна подготовка ще е на две смени по две учебни седмици – съответно през май и септември–октомври.
Академията организира също едноседмични курсове – по антикорупция, по използване на съюзна система ADAMS за планиране и контрол на придвижването при кризи, по радиоелектронно противодействие на импровизирани взривни устройства, по въведение в безпилотните летателни системи и други. Ще има и курсове на английски език – по превенция и ограничаване на последствията от бедствия, както и по защита на населението и инфраструктурата при извънредни ситуации. Повече подробности – в сайта на МО.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани