Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Малчугани гостуваха на батальона в Хасково

[post-views]
Малчугани гостуваха на батальона в Хасково

8-даскало-децаГрупа от 64 деца от различни училища в Хасково посетиха 31-ви механизиран батальон в града. Формированието е от състава на Втора механизирана бригада. Визитата на малчуганите беше организирана от Младежкия център – Хасково, като част от летните занимания за ученици от първи до шести клас, съобщиха от Сухопътните войски. Старши сержант Атанас Атанасов запозна децата с всекидневната дейност и отговорностите на военнослужещите, също така със значимостта на професията. Негови колеги им показаха различни образци въоръжение, екипировка и техника.
Ден по-рано военнослужещи от формированието заедно с полицаи и журналисти от област Хасково отбелязаха 138-годишнината от основаването на МВР с традиционно състезание по стрелба от 25 метра, което се състоя на стрелбище „Дияна” край областния град. Първото място спечели отборът на военнослужещите от военното формирование в Хасково с 209 точки, а второто и третото място си поделиха двата отбора на служителите от ОДМВР в града.
В индивидуалните стрелби с най-точен мерник при мъжете са: капитан Михаил Костадинов – 77 т., Пламен Колев от СПЗ–ОДМВР – 71 т., и подполковник Николай Александров – 71 т., но с по-малко десетки от втория.
При жените безапелационно първото място зае Жулиета Димитрова от РУ Димитровград с 69 т. Следват репортерите Анжелина Янева и Анета Кутелова с по 21 точки.     

Най-ново

Единична публикация

Избрани