Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отворени врати за празника на СКС

[post-views]
Отворени врати за празника на СКС

8-скс-децаВ чест на празника на Съвместното командване на силите (СКС) – 1 юли,  беше организиран „Ден на отворените врати” в няколко военни формирования от състава на командването, съобщиха от СКС.
Първи отвориха вратите си за посетители военните формирвания 48940 – Бургас, и 52370 – Негушево. Военнослужещите от в. ф. 48940 (Транспортен батальон) организираха и оборудваха няколко учебни центъра със стрелково оръжие, извършииха показ на САПП и ТАПП Мерцедес ATEGO и ZETROS, както и   демонстрация на челен товарач MERLO и друга транспортна техника. Логистичното военно формирование в Негушево запозна гостите с техниката и материалната база.
„Ден на отворените врати” се състоя също във военните формирования 28860 – Горна Малина, 53300 – София, и 22980 – София. В Горна Малина посетителите имаха възможност да се запознаят със стрелковото въоръжение, наличната комуникационна и информационна техника, както и да посетят музея на военното формирование. Гостите на военното формирование 22980 – София, се запознаха с въоръжението и техниката и изгледаха учебно-документални филми, посветени на дейността на Българската армия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани