Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Търновки грабнаха златото в Смолян

[post-views]
ВУСК „Васил Левски“- Велико Търново стана шампион на ДВП по футбол на малки врати за жени

ВУСК „Васил Левски“- Велико Търново стана шампион на ДВП по футбол на малки врати за жениВУСК „Васил Левски“ – Велико Търново, стана шампион на държавното военно първенство по футбол на малки врати за жени, което се проведе в Смолян. Момичетата от старопрестолния град бяха първенци на страната и през миналата година.
Курсантките защитиха трофея си, след като в оспорвана битка успяха да се наложат на финала над състезателките от ВСК „Тракиец“ – Стара Загора, след изпълнение на наказателни удари. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол, но при дузпите болярките спечелиха с 3:2.
Преди финала пък се проведе срещата, която определи носителките на бронзовите медали. В нея на терена един срещу друг застанаха момичетата с пагони от „Транслогистик“ –  Бургас, и от ВСК „Шумен“. С три гола на Мария Михайлова и с по едно на Живка Попова и Диана Топалова състезателките от Бургас се наложиха с 5:0.
Призьорите от турнира в Смолян бяха наградени лично от председателя на Националната военна спортна федерация генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев.
„Нашият тим е подбран по, бих казала, един по-динамичен начин. Имаме състезателки от всякакъв клас. Момичетата са с изключително голямо желание, хъс, спортен дух и голяма амбиция. Затова играта винаги ни се получава. За нас няма конкуренция, тъй като сме свикнали винаги да побеждаваме. Научени сме винаги да бъдем първи“, заяви пред военните медии курсант сержант Цветелина Петкова.
Естествено, и в това състезание имаше индивидуални призове. Най-добър вратар – лейтенант Радка Кукова от ВСК „Тракиец“ – Стара Загора, най-добър защитник – сержант Диана Топалова от ВСК „Транслогистик“ – Бургас, най-добър нападател – Звезделина Георгиева от ВУСК – Велико Търново, спортсмен на турнира стана редник Ина Орешкова от ВСК „Тракиец“ – Стара Загора. Тези призове връчи главният секретар на НВСФ Христо Зафиров.
Специални награди имаше за отбори и отделни състезателки от общината на Смолян.
Така наградата за най-полезен играч отиде при Звезделина Георгиева от Велико Търново.
Подполковник Димитър Кацаров, командир на 101 алпийски батальон, отправи специален поздрав към участничките в надпреварата: „ За мен е удоволствие, че това състезание вече традиционно започна да се провежда в Смолян. Аз съжалявам, че заради служебни ангажименти не успях да бъда през цялото време лично до вас, но успяхме да създадем необходимите условия вие да се чувствате спокойни и да бъдете осигурени с всичко необходимо, за да може да се проведат нормално всички мачове.“
Ето и коментара за турнира на генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев: „Смело мога да кажа, че тази година състезанието е с една степен на по-високо ниво. Дори само показаното във финала говори за сериозно повишаване на качеството. Състезателките бяха пределно мотивирани и дадоха всичко от себе си за успеха на своите отбори. В същото време на висота бе честната игра, което също е от изключително голямо значение.“

Най-ново

Единична публикация

Избрани