Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия гони 30 американски представители

[post-views]
Москва гони трима словашки дипломати, обяви руското външно министерство

lavrovНово търкане на хоризонта между САЩ и Русия. Москва обяви, че е готова да изгони 30 американски дипломати и да изземе имущество на САЩ. Причината е отказът на Вашингтон да върне на Русия двата имота конфискувани от администрацията на бившия американски президент Барака Обама.
Русия не е взела окончателно решение, какви реципрочни мерки да предприеме, заради отказа на Вашингтон да й върне двата конфискувани имота, заяви руският външен министър Сергей Лавров.
Малко по-рано през деня пожелал анонимност руски представител, цитиран от в. Известия, заяви, че Москва възнамерява да изгони 30 американски дипломати.
Бившият американски президент Барак Обама в последните си дни в Белия дом, нареди експулсирането на 35 руски дипломати и затварянето на два обекта, единия от които според американски служби е използван от руското военно разузнаване.
Наказателни мерки бяха твърдия отговор на Обама за руската намеса в американския политически живот в частност, президентските избори през 2016г. Русия продължава да отрича обвиненията.
Въпросът беше повдигнат и по време на първата среща между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп в Хамбург.
След разговора си с руския президент Доналд Тръмп заяви, че е склонен да повярва, че Кремъл няма нищо общо с кибер атаките.
Решението на Русия да експулсира американски дипломати, е сигнал, че търпението на Владимир Путин към САЩ се изчерпва, след като миналия декември Кремъл заяви, че няма да предприема реципрочни мерки с надеждата, че ще подобри отношенията си с новия стопанин в Белия дом.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани