Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерът на ИДИЛ е убит твърди влиятелна неправителствена организация

[post-views]
Лидерът на ИДИЛ е убит твърди влиятелна неправителствена организация

albaghdadi-IDIL-LIDERЛидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади е мъртъв. Това твърди Сирийската обсерватория за човешките права, която следи за насилието в Близкия изток. Информацията не е потвърдена от друг източник.
Абу Бакр Ал Багдади е един от най-издирваните хора на планетата. Твърдения за смъртта на човекът създал една от най-бруталните терористични организации в света, са се появявали и преди, но никога подобна информацията не е била потвърждавана.
Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права, която следи от близо насилието в Сирия се позовава на свой информатор в страната.
Голямата неизвестна са причините за смъртта на Ал Багдади. Пентагонът, иракското и сирийското разузнаване заявиха, че не разполагат с информацията, която да подкрепи твърденията на сирийската обсерватория.
Само преди месец руското министерство на отбраната обяви, че има голямата вероятност да са ликвидирали лидера на ИДИЛ, при въздушен удар  по време на среща на високопоставени лидери на джихадистите край град Ракка в Сирия.
Новината за смъртта на ислямският лидер дойде ден, след като иракската армия освободи от ИДИЛ град Мосул, който е люлката на създадения от Багдади „Халиват“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани