Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Политическа буря в САЩ – скандалът около връзките на семейство с Тръмп със Русия се разраства

[post-views]
Развой по делото за връзките на Тръмп с Русия – разследването получи статут на криминално

trump-russiaДоналд Тръмп Джуниър- големият син на американския президент заяви, че не е информирал баща си за срещата си с руски представител. Само при дни стана ясно, че Тръмп младши се е срещал с адвокатката Наталия Веселницкая, която му е обещала компрометираща информация за кандидата на демократите Хилъри Клинтън.
Доналд Тръмп Джуниър публика кореспонденцията си с въпросната руска адвокатка, която му е предложила помощ, за кандидат президентската кампания на  Доналд Тръмп. Специално внимание се обръща на факта, че синът на президента, е приел предложението да се срещане с руски представител, който е имал връзки с руската държава. Пред телевизия „Фокс нюз“ Тръмп Младши изрази съжаление, че е провел срещата, която не е довела на нищо.
Срещата на която са присъствали бившия ръководител на предизборната кампания на Тръмп – Пол Манафорт и зетят му – Джаред Кушнър се е провела в Тръмп Тауър в Ню Йорк.
Разкрития отново хвърлиха негативна светлина върху президента Тръмп, след като администрацията му многократно отричаше твърденията, че приближени до него хора са се срещали с руски представителите.
Междувременно въпросната руска адвоката Наталия Веселницкая в интервю за телевизия Ен Би Си, заяви, че мотивът да се срещне с сина на президента, е бил да обсъди санкциите срещу Русия и никога не е предлагала компрометираща информация за Хилъри Клинтън.
Поредния скандал около семейството на Тръмп идват на фона на продължаващите разследвания около твърденията на американската разузнавателна общност, че Русия се е намесила във вътрешнополитическия живот на страната, в частно президентските избори през 2016г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани