Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Летим пряко до Подгорица

[post-views]
Летим пряко до Подгорица

3- PREZIDENTЕдна от стъпкитe за подобряване на свързаността между България и Черна гора е откриването на пряка въздушна линия между Подгорица и София.
Това  стана ясно от думите на българския президент Румен Радев след срещата с неговия черногорски колега Филип Вуянович  по време на официалното му посещение в Черна гора.  
България и Черна гора все още не могат да оползотворят пълния потенциал на своите икономически контакти и инвестиционното сътрудничество поради липсата на подходяща транспортна, енергийна и дигитална свързаност в региона. Президентът Радев беше категоричен, че присъединяването на Черна гора към ЕС ще подобри икономическата перспектива за целия регион, но не трябва да се губи време за насърчаване на двустранния икономически обмен. 
Президентът Вуянович е отправил покана към България да се включи в проекта за изграждането на далекопровод за пренос на електроенергия между Черна гора и Италия през Адриатическо море. Според Румен Радев България може да изнася електроенергия, и то при много изгодни цени. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани