Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бъдещи сержанти завършиха с отличие

[post-views]
Бъдещи сержанти завършиха с отличие

5 - VVSВъв Военновъздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” се проведе тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курса „Младши сержант – първи модул”, съобщиха от ВВУБ.
Обучението на бъдещите сержанти се проведе в „Центъра за подготовка и обучение”. В рамките на три месеца те усвоиха знания, умения и навици по общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовка, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи, основни положения на ЗОВС, бойна готовност и комплектуване на военните формирования.
Обучаемите показаха завидна мотивация и висока успеваемост по време на курса. На отличниците ефрейтор Йордан Йорданов, ефрейтор Росен Цветанов, редник Иванела Ботева и редник Николай Гаврилов бяха връчени грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати.
Полковник Петър Банков – командир на ВВУБ „Георги Бенковски” и подполковник Ангел Николов – заместник-командир връчиха удостоверенията на специализантите. Полковник Банков ги приветства за постигнатите високи резултати и им пожела да съхранят и вложат същия ентусиазъм и в бъдещата си дейност.
Церемонията продължи с демонстрация на командни качества и умения. Специализантите показаха какво са усвоили по отделните видове подготовки. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка – заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Демонстративна група изпълни действия от тактическата подготовка – патрулиране в населено място, попадане в засада и оттегляне на отделението. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани