Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама убити и един ранен при стрелба в Йерусалим

[post-views]
Двама убити и един ранен при стрелба в Йерусалим

Stabbing attack in the Old City of JerusalemДвама израелски полицаи бяха убити и един ранен, след като въоръжени мъже откриха стрелба по служителите на реда в района на Храмовия хълм в Йерусалим. Малко след инцидента израелските власти, затвориха религиозния комплекс,който освен за евреите и свещено място и за мюсюлманите в града.
Полицията съобщи, че тримата нападатели са неутрализирани, малко след като открили стрелба по полицейски патрул в района Храмовия хълм.
Нито една организация не е поела отговорност за нападението. Израелските власти съобщиха, че нападателите за израелски граждани от арабски произход.
От години Израел е жертва на атаки с огнестрелно и хладно оръжие, както и нападения с коли, като пикът на подобни нападения беше през 2015г. Зад повече атаки стоя палестинци или израелски граждани от арабски произход, като основния мотив  е религиозна омраза. Една от причините за насилието стана решението израелските служби за сигурност да затворят за няколко месеца храма ал Акса, който е третата по значимост светиня за мюсюлманите след Мека и Медина.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани