Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин и Тръмп с втора тайна среща на форума Г-20 в Хамбург

[post-views]
Срещата Тръмп-Путин под въпрос заради морския спор между Русия и Украйна

trump-putinПрезидентите на САЩ и Русия са се срещнали два пъти по време на приключилия наскоро в германския град Хамбург форум на страните от Г-20. Белият дом потвърди информация, след като водещите американски медии съобщиха, че лидерите на двете супер сили за се срещнали тайно.
Втората необявена среща между президентите на САЩ и Русия се е провела по време на официалната вечеря по време на форума на Г-20 в Хамбург.
От администрацията на Тръмп потвърдиха, че той е провел разговор на четири очи с Путин, като източници, станали свидетели на срещата твърдят, че тя е продължила около час.
Какво са обсъждали държаните глави не е ясно.
Малко преди Белия дом да потвърди информацията, президентът Доналд Тръмп коментира твърденията, като „фалшива новина“ от нечестните медии в страната.
Разкритията са поредната глава в продължаващата сага около твърденията, че приближени на Тръмп имат нерегламентирани връзки с високопоставени руски представители.
Отделно няколко комисии към Сената на САЩ, включително и ФБР провеждат паралелни разследванията, след като американските разузнавателни служби са категорични, Русия активно се е опитвала да се намеси в американския политически живот, в частност президентските избори през 2016г
Междувременно администрацията на Тръмп номинира бившия представил на САЩ за Китай Джон Хънтсман за посланик в Русия. Номинацията му трябва да бъде одобрена от Сената на САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани