Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След 75 години в неизвестност – съпружеска двойка беше открита замръзнала в Алпите

[post-views]
След 75 години в неизвестност – съпружеска двойка беше открита замръзнала в Алпите

alpesДълбоко успокоение в душите на седемте им деца донесе откриването на тленните останки на изчезнала преди 75 години двойка. Наследниците са щастливи, че все пак ще успеят да погребат родителите си, чиито замръзнали тела бяха намерени в топящ се ледник в швейцарските Алпи.
През август 1942 г. Марселин и Франсин Дюмулин се качват високо в планината, за да се погрижат за добитъка си и никога не се завръщат у дома. Те оставят седем деца сираци, които скоро след изчезването на 40-годишния обущар и съпругата му – 37-годишна учителка, са разпределени в различни приемни семейства.

Марселин Удри- Дюмулин – дъщеря на замръзналата двойка:

„Това ми донесе дълбоко чувство на спокойствие. Планирах тази година да изкача ледника на 15 август за 75-та годишнина от изчезването на родителите ми. Но ето, сега родителите ми дойдоха при мен. Толкова съм щастлива. Не можете да си представите. Наистина не мога да опиша какво е чувството, въпреки че не си спомням родителите си. Тогава бях само на четири, едно малко момиченце.“

Местната полиция съобщи, че работници са открили двойката на повече от 2 500 метра надморска височина в близост до ски лифт, отдалечен на 120 км. от град Берн. В леда телата са се съхранили много добре, те били близо едно до друго и облечени в дрехи от периода на Втората световна война. Предстои да бъдат направени ДНК-тестове, които да докажат, че това наистина са съпрузите Дюмулин.

Най-ново

Единична публикация

Избрани