Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея отхвърли предложението за диалог с Южна Корея

[post-views]

Korea_flag_Предложените от южнокорейското командване военни преговори със Северна Корея претърпяха провал, след като режимът в Пхенян отказа да участва. Неуспехът е сериозен удар върху водената от южнокорейския президент Мун Дже Ин външна политика на диалог с изолираната комунистическа страна.
Предложените от Южна Корея военни преговори със Северна Корея имаха за цел да намалят напрежението между двете страни, което през последните месеци е в най-високата си точка от времето на корейската война през 50- те година на миналия век.
Двете страни прекратиха военните преговори по между си през 2015г.
Ситуацията на Корейския полуостров се нажежи след няколко опита с ядрено оръжие от страна на режима в Пхенян, както и все по- зачестилите ракетни тестове.
При последния в началото на месеца Северна Корея успя да изстреля първата си междуконтинентална ракета, която по думите й може да поразява цели на територията на САЩ.
В отговор на севернокорейските действия, които са в нарушение на приетите от Съвета за сигурност на ООН резолюции, Вашингтон изпрати военноморска армада, начело със самолетоносача „Карл Винсън“ и ядрената подводница „Мичингън“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани