Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На полигона „Ново село” започва съвместна българо-американска подготовка

[post-views]
На Учебен полигон „Ново село“ започва подготовка на военнослужещи с използването на военна авиационна техника

novo-selo-voenniПравителството разреши на съюзнически и чужди въоръжени сили да пребивават в нашата страна във връзка със Съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCES – 17.1“ – PLATINUM LION 17-2. Тя ще се проведе на учебния полигон „Ново село” от 30 юли до 10 август.
В тренировката ще участват военнослужещи и военни формирования  от въоръжените сили на  България, САЩ, Украйна, Република Словения, Румъния,  Сърбия, Македония,   Молдова и   Албания, общо до 1000 души и до 37 единици сухопътна техника и въоръжение.
Съвместната подготовка се реализира в изпълнение на споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната и на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 година с участието на сили и средства от държави-членки и партньори на НATO.
Общото планиране на Съвместната подготовка се извършва под ръководството на командването на Морската пехота на САЩ в Европа и Африка, съвместно с Българската армия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани