Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първи пагони ще получат випускниците от Националния военен университет „Васил Левски“

[post-views]

NVU_vasil_levskiМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще присъстват на тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание и връчване дипломите на курсантите и присвояване на сержантско звание и връчване свидетелствата на кадетите от Випуск – 2017 „Васил Левски” на Националния военен университет „Васил Левски” в град Велико Търново. Събитието ще се състои на 27 юли 2017 г., четвъртък, от 10,30 ч пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново.
“Випуск – 2017 „Васил Левски” е 139-и по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България и е девети за Професионалния сержантски колеж. През настоящата учебна година завършват 53-ма курсанти от НВУ “Васил Левски”, обучавани по 11 военни специализации, и 48 кадети от Професионалния сержантски колеж.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети тази вечер НВУ „Велико Търново“, където началникът на учебното заведение бригаден генерал Пламен Богданов ще го запознае с учебно-материалната база и целите и задачите пред преподавателския и курсантския състав.

Най-ново

Единична публикация

Избрани