Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия гони 755 американски дипломати

[post-views]
Заради небрежно отношение ЦРУ е изтеглило от Русия топшпионин през 2017 г.

rusia usaСАЩ трябва да изтеглят от Русия 755 дипломати. Това заяви руският президент Владимир Путин няколко дни, след като Москва обяви отвените си мерки срещу решението на Вашингтон да наложи нови санкции на руската федерация.
Държавният департамент на САЩ изрази разочарование и определи руските действия като ненужни и посочи, че ще направи внимателна оценка на ситуацията. Експулсирането на толкова много дипломатически персонал е без прецедент в съвременната история на света, коментира Би Би Си.
Руското външно министерство обяви контрамерките си миналия петък, като посочи, че в страната могат да останат 455 американски дипломатически служители или точно толкова, колкото Русия в момента има в САЩ.  Американските служители трябва да напуснат до 1 септември, заяви Владимир Путин.
Отделно от 1 август американската дипломатическа мисия няма да има достъп до два обекта в района на Москва – лятна вила и помещение за склад.
Освен експулсирането на дипломати Русия си запазва правото да предприеми и допълнителни мерки срещу САЩ, но на този етап такива не се предвиждат.
Двете камари на американския Конгрес с много малко възражения одобриха миналата седмица новия пакет от санкции срещу Русия, заради анексирането на Крим от Москва и активната намеса на Кремъл в американския политически живот, в частност президентските избори през 2016 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани